Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Соленки със сусам и кашкавал

Соленки със сусам и кашкавал

Соленки със сусам и кашкавал
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Домашно приготвени соленки, подходящи за хрупане през целия ден"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 100 г
  • сол - 1 ч.л.
  • кашкавал - 6 с.л.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд смесваме брашното, яйцата, разтопеното краве масло, настъргания кашкавал на ситно. Мажем ги с разбито яйце или с вода и солта. Замесваме средно меко тесто.

Поставяме топката тесто в купа, покриваме я с фолио и оставяме в хладилника за 20-30 минути. След това охладеното тесто разточваме върху набрашнена повърхност на кора.

Кората не трябва да е много тънка за да не станат соленките много твърди. Мажем ги с вода или прясно мляко. Целта е да залепне сусамът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: