Начин на приготвяне
Приготвяне на блата: Белтъците се отделят от жълтъците на яйцата. Белтъците се разбиват с щипка сол на гъст сняг. Жълтъците се разбиват със захарта, олиото и киселото мляко.
Добавя се пресятото с бакпулвера и какаото брашно. Накрая се добавят белтъците, като се смесват внимателно. Сместа се прехвърля във форма за торта и блатът се пече на 180 градуса за 30-35 минути.
Приготвяне на сиропа: Прясното мляко, захарта и какаото се смесват.Течността се слага на котлона да кипне, оставя се около 5 минути и се отстранява от котлона.
Приготвяне на крема: Течната сметана се разбива с миксер, добавя се заквасената сметана, захарта и разтопения на водна баня шоколад.
Направа на тортата: Охладеният блат се разрязва на две хоризонтално, взема се единия блат, полива се със сиропа, подреждат се нарязани банани и се покрива с 1/2 от крема.
Отгоре се слага втория блат, сиропира се, покрива се с останалия крем. Тортата се украсява с нарязани банани и се полива с разтопен шоколад.