Торта Наслада

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Торта Наслада
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Банани и шоколад...перфектната комбинация,наслада за сетивата!"

Необходими Продукти

  • ЗА БЛАТА
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • какао - 3 с.л.
  • ЗА СИРОПА
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • ЗА КРЕМА
  • заквасена сметана - 400 г
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • захар - 4 с.л.
  • шоколад - 90 г
  • Още
  • банани - 4 бр.
  • шоколад - разтопен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блата: Белтъците се отделят от жълтъците на яйцата. Белтъците се разбиват с щипка сол на гъст сняг. Жълтъците се разбиват със захарта, олиото и киселото мляко.

Добавя се пресятото с бакпулвера и какаото брашно. Накрая се добавят белтъците, като се смесват внимателно. Сместа се прехвърля във форма за торта и блатът се пече на 180 градуса за 30-35 минути.

Приготвяне на сиропа: Прясното мляко, захарта и какаото се смесват.Течността се слага на котлона да кипне, оставя се около 5 минути и се отстранява от котлона.

Приготвяне на крема: Течната сметана се разбива с миксер, добавя се заквасената сметана, захарта и разтопения на водна баня шоколад.

Направа на тортата: Охладеният блат се разрязва на две хоризонтално, взема се единия блат, полива се със сиропа, подреждат се нарязани банани и се покрива с 1/2 от крема.

Отгоре се слага втория блат, сиропира се, покрива се с останалия крем. Тортата се украсява с нарязани банани и се полива с разтопен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: