Начин на приготвяне
На дъното на две стъклени прозрачни чашки за кафе сложете по лъжица и половина кондензирано мляко.
Отгоре капнете дулсе де лече и с остатъка минете по стените на чашките, така че да се получат неправилни вълнички.
Пуснете горещото кафе-еспресо без да пълните догоре и завършете със сметаната, правейки красива розичка на върха. Поръсете с канела по желание и поднесете горещо.
Съвет: Сметаната може да заместите с мляко, направено на пяна със специалния за тази цел уред.
Кафето става доста сладичко, затова ако го предпочитате по-горчиво сложете по-малко количество дулсе де лече и кондензирано мляко.
Тонизираща, ароматна напитка, с която спокойно може да замените десерта. Изключително подходяща за завършек на изискан обяд!
Да ви е сладко!
Коментари