Начин на приготвяне
Семената от чия се накисват от предната вечер, за да са готови и когато станете сутринта да може да направите закуската си за 5 минути. Сварената тиква пасираме с малко канела и мед.
За да са различни слоевете на десертчето (особено ако го приготвяте за гости или за децата и искате да ги впечатлите) най-отдолу в чашата се слага половината от пасираната тиква. В средата сипваме набъбналите вече семенца от чия.
За най-горния слой към пасираната тиква добавяме и киселото мляко, разбъркваме добре и сипваме в чашката.
Ако харесвате вкуса на тиква с орехи може и да добавяте ядката от един орех. Десертът се украсява с плодове по ваш избор и вкус.
Чудесен е както за студените месеци, в които тиквата е на почит, така и за лятото, особено ако използвате замразена тиква от фризера.
След пасиране се получава страхотен сладоледен крем, който в комбинация с чията е не само красив, но също така изключително вкусен и засищащ.