Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Тиквена наслада с чия

Тиквена наслада с чия

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Тиквена наслада с чия
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"С нас насладата ви е гарантирана"

Необходими Продукти

  • тиква - 250 - 300 г варена
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • чия - 2 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • канела
  • плодове - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Семената от чия се накисват от предната вечер, за да са готови и когато станете сутринта да може да направите закуската си за 5 минути. Сварената тиква пасираме с малко канела и мед.

За да са различни слоевете на десертчето (особено ако го приготвяте за гости или за децата и искате да ги впечатлите) най-отдолу в чашата се слага половината от пасираната тиква. В средата сипваме набъбналите вече семенца от чия.

За най-горния слой към пасираната тиква добавяме и киселото мляко, разбъркваме добре и сипваме в чашката.

Ако харесвате вкуса на тиква с орехи може и да добавяте ядката от един орех. Десертът се украсява с плодове по ваш избор и вкус.

Чудесен е както за студените месеци, в които тиквата е на почит, така и за лятото, особено ако използвате замразена тиква от фризера.

След пасиране се получава страхотен сладоледен крем, който в комбинация с чията е не само красив, но също така изключително вкусен и засищащ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: