Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Наложена баница с извара

Наложена баница с извара

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Наложена баница с извара
Снимка: Анонимен
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Вкусна наложена баница, но не със сирене, а с извара"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 опаковка
  • масло - 125 г разтопено
  • За плънката
  • извара - 350 г
  • кисело мляко - 200 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 3 - 4 с.л. от разтопеното
  • брашно - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на плънката: Изварата се смесва с киселото мляко, в което е разтворена содата. Добавят се разбитите яйца, солта, маслото и брашното. Всичко се разбърква много добре до хомогенна смес.

Приготвяне на баницата: Взема се една кора и се слага в намазана с олио тава, поръсва се с разтопено масло, слагат се 3-4 лъжици от плънката, заглажда се с лъжица да се разпредели добре.

По този начин се подреждат всички кори, накрая се слага само кора, ако ви е останала плънка я сипете върху баницата.

Нарязва се на квадрати, полива се с масло и се пече на 180 градуса за 25-30 минути. Изпечената баница се напръсква с вода и се покрива с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: