Виетнамска супа Фо

Албена АсеноваАлбена Асенова
Мастър Шеф
690
763
2164
6
30/09/2016
"Екзотична супа, която ще допадне дори и на онези, които харесват ароматни зеленчукови супи "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 851
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Канелата, звездовидният анасон, зърната кориандър и нарязаният на кръгчета джинджифил се запичат в подходяща тенджера на котлона. След като замиришат леко, се прибавят нарязаните на средно големи парчета праз и моркови.

Запича се всичко за още малко. Наливат се 2 л вода и супата се вари на слаб огън около 40 минути. Най-добре е вместо вода да се използва телешки бульон от кости. След като се сварят зеленчуците, супата се прецежда и се овкусява със соев и лют сос.

Гъбите се почистват, режат се на едри парчета и се задушават в малко олио. Китайското зеле се реже на ситно и също се задушава. Подправя се със сол.

Босилекът се нарязва. Нудлите се слагат да се сварят за около пет минути. Нудлите, гъбите и зелето се разпределят в купички за сервиране. Налива се бульон и се гарнира с пресен кориандър, босилек и соеви кълнове.

Може да се поднесе с резенче лайм.

Рейтинг

5 4
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
02.10.2016 12:58
Устата ми се напълни само като гледам тази супа. В рецептата има интересни съставки, единствено не харесвам анасона като аромат и определено бих го пропуснала, но я добавям в любими и скоро ще я опитам
0
0
Ваня Георгиева
Много интересна рецепта, браво! В Чехия съм споделяла кухня с виетнамци и съм виждала как готвят понякога съм се чудела на вкуса им но това е техен стил и вкус.
0
0