Начин на приготвяне
Канелата, звездовидният анасон, зърната кориандър и нарязаният на кръгчета джинджифил се запичат в подходяща тенджера на котлона. След като замиришат леко, се прибавят нарязаните на средно големи парчета праз и моркови.
Запича се всичко за още малко. Наливат се 2 л вода и супата се вари на слаб огън около 40 минути. Най-добре е вместо вода да се използва телешки бульон от кости. След като се сварят зеленчуците, супата се прецежда и се овкусява със соев и лют сос.
Гъбите се почистват, режат се на едри парчета и се задушават в малко олио. Китайското зеле се реже на ситно и също се задушава. Подправя се със сол.
Босилекът се нарязва. Нудлите се слагат да се сварят за около пет минути. Нудлите, гъбите и зелето се разпределят в купички за сервиране. Налива се бульон и се гарнира с пресен кориандър, босилек и соеви кълнове.
Може да се поднесе с резенче лайм.
Коментари