Пушена скумрия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
21/12/2011
"Мезето за зимата е готово, остава само да намерим къде да го съхраняваме!"
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 671
  • Преглеждания за месеца397
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • скумрия - количество по желание
  • морска сол - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумриите от главите и вътрешностите. Разцепете леко и откъм гърба и вкарайте вътре морска сол.

Сложете скумриите в големи пликове, пълни с морска сол и оставете да престои така за 5-6 дена (или повече) в хладилник.

След това скумрията се почиства леко от солта и се опушва в подходящи съдове на пушек от мокри стърготини.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар