Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Салата с пушена скумрия и картофени ньоки

Салата с пушена скумрия и картофени ньоки

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Салата с пушена скумрия и картофени ньоки
Снимка: Живка Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пушена скумрия - 1 брой
  • домати - 2 броя розови
  • чушки - 2 броя червени
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сурови семена - 1 шепа слънчоглед, тиквено семе, маково семе
  • зехтин
  • балсамов оцет
  • хималайска сол
  • за картофените ньоки
  • пресни картофи - 2 бр.
  • брашно от спелта - около 100 г
  • сол
  • индийско орехче
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред започнете от приготвянето на ньоките.

Кипнете водата, прибавете сол и сварете картофите. Можете да я оставите да ври и да ги сварите в нея, щом приготвите тестото.

Полейте картофите със студена вода, за да можете да ги обелите.

Намачкайте и към тях прибавете брашното, черния пипер, индийското орехче. Омесете меко тесто. Ако е нужно добавете още брашно, но нека остане меко.

Оформете каквито форми ви харесват. Най-добре да бъдат топчета. Сварете във врящата вода. Варят се около 2-3 минути. Готови са, щом изплуват на повърхността. С решетъчна лъжица ги извадете и отцедете излишната вода.

Надробете зеленчуците. Нарежете или накъсайте рибата. Добавете и ньоките. Овкусете с дресинг от зехтин и балсамико. Поръсете със суровите семена. Вкусна, полезна и питателна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: