Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована скумрия с чесън

Маринована скумрия с чесън

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Маринована скумрия с чесън1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
130 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
165 мин.
Порции
2
"Споделяме с вас любимото мезе на морските вълци!"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 броя
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - н а вкус
  • чесън - 6 скилидки скълцан
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • лимони - резени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумрията от глави и вътрешности. Посолете от вън и вътре и я поръсете с счукан кимион, черен пипер направо в намазнената тава, в която ще я печете.

Поръсете я със скълцания чесън, полейте с бялото вино. Оставете я така да престои за 1-2 часа.

След това полейте леко с мазнина, наредете резени лимон, покрийте с фолио и сложете да се пече в умерено загряна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: