Гювече с картофи и саздърма

Гергана  ГеоргиеваГергана ГеоргиеваМастър Шеф307865853
01/10/2016
"Вкусно гювече да си оближеш пръстите и за другите да не оставиш "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 305
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свареният и обелен картоф нарязваме на кубчета.

Чушката нарязваме на дребни парченца, сиренето и саздърмата - на кубчета, а домата рендосваме на ренде.

След като сме приготвили всички продукти, вземаме едно гювече, на дъното на което наливаме 1 ч.л. олио и започваме да подреждаме продуктите.

На дъното поставяме картофите, върху тях сиренето, след това чушката, саздърмата и накрая доматите.

Поръсваме с чубрица и най–отгоре чукваме 2 яйца.

Посоляваме ги с щипка сол, захлупваме капачето и слагаме гювечето в студена фурна.

Включваме фурната на 180 градуса и печем около 30 минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар