Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия пълнена с лимон на фурна

Скумрия пълнена с лимон на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Скумрия пълнена с лимон на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
105 мин.
Порции
3
"Ястие, което не изисква кулинарни подвизи, а само сговорна дружина, за да го изяде"

Необходими Продукти

  • скумрия - 3 броя, почистени
  • лимони - 8 броя
  • чесън - 7 - 8 скилидки
  • масло - 100 г
  • зехтин - 30 - 40 мл
  • копър - 1 връзка
  • пармезан - 50 г настърган
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • вино - 100 мл бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете 7 лимона от кората семките и белите ципи, за да остане само жълтата част на плода. Пасирайте я заедно с чесъна, маслото, зехтина, копъра, пармезана и захарта.

С тази паста намажете обилно от вътре и вън осолената и поръсена с черен пипер скумрия. Оставете да престои 1 час, направо в тавата за печене.

След това сложете във всяка скумрия резенчета от осмия лимон, полейте я с бялото вино и сложете да се пече в умерено загряна фурна под фолио. Накрая махнете фолиото и я доопечете до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
56
410
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Иво
Иво
значи ако няма 12-13 необходими продукта, скумрията няма да стане! и не само тя, ами всяко едно друго ястие, чудя се какво да добавя когато пържа яйца, че де стигна заветната бройка
21.04.2015 16:55
3
Лана
Лана
около 30 минути с фолио и после към десет докато се позачерви
16.05.2012 23:40
2
сашко
сашко
Не ми е ясна рецептата първо пише 4 лимона после станаха 8 колко време се пече с фолиото не разбрах
16.05.2012 18:43
5