Начин на приготвяне
Задуших кромид лук на ситно с малко бяло вино. Като омекна, добавих нарязани маслини, а след малко - и счуканите орехи.
Посолих, сложих малко чубрица, девесил, повечко пресен магданоз, разбърках и плънката е готова.
Напълних пъстървите и ги подредих в намаслена тава върху стръкчета розмарин. Наоколо нарязах моркови, лук и стъбла целина, малко бяло вино.
Завих с алуминиево фолио и пекох пълнената риба на силна фурна с вентилатор за около 30-тина минути.
Махнах фолиото и запекох за 15-тина минути. Ако се пече на умерена фурна, ще е по-добре.
Сервирах пълнената пъстърва на фурна с картофено пюре от червени картофи, салати и чеснова разядка с орехи и тахан, всеки може да я поднесе какво пожелае.
Източник: Svetla Toshko - Българските ястия и рецепти