Начин на приготвяне
Отделяме единия жълтък в купичка. Другият белтък и едното яйце ще ни трябват за сместа. Нарязваме локума на по 2-3 парченца. Слагаме си го в чиния, той ще ни е нужен за пълнеж.
Пресяваме брашното в дълбока купа. В друга купичка си разбиваме яйцето и белтъка със захарта. В киселото мляко шупваме содата за хляб. Добавяме и него вътре. Добавяме маслото, което леко трябва да е меко.
В брашното слагаме бакпулвера и разбъркваме да се смеси добре. Постепенно прибавяме брашното и замесваме тестото. Тестото делим на малки топки. Откъсваме от тестото и вътре слагаме парченце локум. Оформяме хубави топчета, равни по големина.
Редим локумките в тава с хартия за печене. Мажем ги с разбит жълтък с помощта на четка и поръсваме със захар половината топчета, другата половина с бял сусам. Печем в загрята на 180 градуса фурна. Хапваме с кафе. Да ви е сладко!