Начин на приготвяне
Празник е, ухае на канела - пригответе си тези вкусни сладки с локум.
Първо, нарежете локума на продълговати парчета. Смесете в купа олио, разтопена мас и пудра захар. Разбърква се с вилица, да се разтопи.
Прибавете канела и джинджифил, а в киселото мляко разбъркайте содата за хляб да шупне.
Прибавете в тестото, добавете и яйцето.
Разбърква се добре и замесвате меко тесто.
Късате малко топче тесто, сплесква се с длани и поставяте парче локум.
Оформете с продълговата форма и наредете върху хартия за печене.
Печете в загрята фурна 180°C точно за 15 минути и извадете от тавата.
Оваляйте в пудра захар с щипка канела и сервирайте. Меки и вкусни са дни наред, чудесни пръхкави локумки за празника.
Може да се приготвят и с масло , аз опитах с разтопена мас и се получиха страхотни локумки с канела!
Весели и вкусни празници!