Начин на приготвяне
Лукът се почиства и се нарязва на ситно. Морковът се бели и също се нарязва на ситно. Месото се реже на малки кубчета. Зелето се реже на ивички.
В дълбока тенджера се сипва олиото и се оставя да загрее. Когато е готово, в него се запържват лука и моркова до омекване. След това се добавя месото и се запържва от всички страни. Когато е готово се добавя и зелето.
Овкусява се с подправките, добавят се лютеницата и водата, разбърква се добре и се оставя да къкри на слаб огън. Когато зелето се сготви, всичко се сипва в тава и се допича за 20-тина минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Бележка: За рецептата използвах цяло бурканче лютеница и стана много вкусно. На вас може да ви се стори много, за това написах половин в рецептата. А за месото, използвах свинска плешка. Да ви е сладко.