Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Вкусно и лесно свинско със зеле

Вкусно и лесно свинско със зеле

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367912002
Вкусно и лесно свинско със зеле
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Класика, която няма да ви остави равнодушни"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр.
  • свинско месо - 700 г
  • лук - 1 глава стар
  • моркови - 1 бр.
  • лютеница - 1/2 буркан
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • вода - 100 мл
  • олио - 20 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и се нарязва на ситно. Морковът се бели и също се нарязва на ситно. Месото се реже на малки кубчета. Зелето се реже на ивички.

В дълбока тенджера се сипва олиото и се оставя да загрее. Когато е готово, в него се запържват лука и моркова до омекване. След това се добавя месото и се запържва от всички страни. Когато е готово се добавя и зелето.

Овкусява се с подправките, добавят се лютеницата и водата, разбърква се добре и се оставя да къкри на слаб огън. Когато зелето се сготви, всичко се сипва в тава и се допича за 20-тина минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Бележка: За рецептата използвах цяло бурканче лютеница и стана много вкусно. На вас може да ви се стори много, за това написах половин в рецептата. А за месото, използвах свинска плешка. Да ви е сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: