Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш Бързо, лесно, вкусно

Сладкиш Бързо, лесно, вкусно

desislavadesislava
Новак
11126
Сладкиш Бързо, лесно, вкусно1 / 2
04/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"ЛЕСНО може да ни изкушите с този ВКУСЕН сладкиш и ние БЪРЗО ще си хапнем от него - затова са го кръстили така"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 броя
  • брашно - 5 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • сол - щипка
  • ванилия - 5 броя
  • За сиропа
  • компоти - 1 компот от праскови
  • желатин - 1 - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделят се белтъци и жълтъци в 2 купи. В първата бием белтъците със солта и половината захар до сгъстяване.

Жълтъците разбийте отделно с останалата захар и съединяваме жълтъците с белтъците.

Бъркайте с дървена лъжица и малко по малко прибавете пресятото брашно с бакпулвера до получаване на хомогенна смес.

Накрая прибавете ванилия и сипете в намазана с масло и брашно тава. Сложете сладкиша за 15-20 минути на 110-120 градуса загрята фурна.

Готовият блат се напоява със сока, след като изстине добре, а прасковите се режат на тънко и се редят на слънце.

Набъбналият желатин се разтваря в останалия сок (загрят) и сладкишът се залива с желатина. Оставя в хладилника да стегне.

Сладкишът Бързо, лесно, вкусно е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
59
44
34
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Penka Yorgova
Penka Yorgova
Изглежда страхотно ?
30.03.2022 10:36
1
Сттоян
Сттоян
Комбинирах я с два вида плод и два вида сок от компотите,единият си е от праскови ,другия е от диви и питомни ягоди. Стана още по интересна като вкус
24.03.2016 11:32
2
1
Покажи всички подкоментари
Daniela
Daniela
При мен изпичането се получи на градусите и за времето, които са описани в рецептата.
10.05.2013 17:51
3
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Забравих да добавя за печенето. За това време и на тези градуси не стана почти нищо. Пекох някъде 40 мин на около 180 градуса. Следете си процеса.
01.11.2012 14:45
1
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Днес го направих. Искам да ви кажа, че страшно много бухва. На мен почти ми излезе от тавата- наду се до ръба и стана като гъба отгоре. Самата смес става много пухкава заради белтъците, а и цяло пакетче бакпулвер има... Но като изстина, спадна доста. И въпреки това остана крехко. Като се сиропира със сока, става доста сочно- за мен това си е чисто реване, но много вкусно. Става лесно, евтино е и вкусно :)
31.10.2012 23:11
3