Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Лесно свинско с прясно зеле

Лесно свинско с прясно зеле

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Лесно свинско с прясно зеле1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Свинско със зеле посред лято - разбира се, че го искаме, но в по-лек и свеж вариант с прясно зеле"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • зеле - 1 зелка
  • лук - 1 глава
  • олио
  • олио - 60 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - прясно смлян
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте лука и го сложете да се запържи в мазнината за кратко. Добавете в тенджерата и скълцаното зеле, посолете и разбъркайте, докато поспихне.

Овкусете го и с останалите подправки и го прехвърлете в намазнена тава, където вече сте сложили свинското, нарязано на късове.

Разбъркайте, долейте отстрани на тавата вода и сложете да се пече, докато зелето омекне и течността изври.

Лесното свинско с прясно зеле е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
50
43
31
20
10
Дай твоята оценка: