Начин на приготвяне
В купичка с малко топла вода изсипваме маята със захарта и 1 с.л. брашно и оставяме настрани за около 10 минути.
В друга по-голяма купа разбиваме яйцата, киселото мляко със содата, олиото и солта.
Към тях добавяме пресятото брашно. Когато сместа се сгъсти достатъчно я изсипваме в тава с останалото брашно и заместваме меко тесто.
В покрит със стреч фолио и кърпа съд, го оставяме на топло да втаса за около час.
Готовото втасало тесто преместваме в тава и след като леко го премесим, го накъсваме на малки топчета.
Разтопяваме маслото и правим смес за плънката от 1 яйце и натрошеното сирене.
Всяко топче от тестото го сплескваме с длани на квадрат, мажем с разтопеното масло и поръсваме със сместа от яйце и сирене и го завиваме с четирите краища навътре.
По този начин слагаме всичките топчета едно до друго в покрита с хартия за печене намазнена тавичка и отново слагаме на топло да втаса.
През това време приготвяме заливката, като разбиваме яйцето, добавяме 2 с.л. кисело мляко, олиото и маслото и брашното.
Преди да сложим за печене нашата вкусна тестена закуска, я намазваме обилно с подготвената заливка.
Печете питката със сирене на 150 градуса около 45 минути.
Към 20-та минута засилваме фурната на 180 градуса.
Коментари
Благодаря за рецептата.