Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Уникална супа със свински бекон и зелева чорба

Уникална супа със свински бекон и зелева чорба

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Уникална супа със свински бекон и зелева чорба
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Уникална супа със свински бекон и зелева чорба, която може да сервирате със содени хлебчета и да се насладите на всяка хапка."

Необходими Продукти

  • свински бекон - 800 г
  • картофи - 4 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • праз - ½ стрък
  • лук - 1 глава, малка, кромид
  • чушки - 1 бр. суха
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • вода - 5 л
  • червен пипер - 1/2 ч.л. пушен
  • зелева чорба - 1 ч.ч. /сок от кисело зеле/
  • магданоз
  • черен пипер - 3 - 4 зърна
  • фиде - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Уникална супа със свински бекон и зелева чорба, която може да сервирате със содени хлебчета и да се насладите на всяка хапка.

Нарежете месото на дребни хапки и го сложете в тенджера с водата.

Добавете няколко зърна черен пипер, сол и кипнете до омекване, като поеридично почиствате образувалата се пяна.

Зеленчуците почистете и нарежете на дребно.

Свареното месо отстранете и прецедете бульона.

Върнете месото в тенджерата с бульона и добавете зеленчуците.

Разбъркайте и варете до сваряване на зеленчуците за около 15 минути.

Сипете зелевата чорба, добавете малко начупено фиде с подправки на вкус и гответе още 10 минути.

Накрая по желание поръсете с магданоз и сервирайте гореща свинската супа.

Източник: Блогът на Сия Рибагина

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: