Начин на приготвяне
Не се работи с миксер, а с тел за разбиване.
В купа се смесват жълтъците и цялото яйце, тъмната захар и през цедка царевичното нишесте. Разбърква се с тел. Добавя се около 60 мл прясно мляко за да се смесят съставките.
На котлон се слага тенджера с дебело дъно и се изсипва останалото прясно мляко да се сгорещи до момента, в който се появят по края малки балончета.
Сваля се от огъня и на тънка струйка се добавя към яйчената смес при непрекъснато разбиване. Сместа се връща обратно в тенджерата и се поставя на котлон на умерен огън и се разбива непрекъснато, докато се сгъсти, за около 5 до 7 мин.
Сваля се от огъня и се добавя маслото и ванилията. Разбърква се.
Пудингът се сервира в чаши, шприцова се сметана и се поръсва с леко запечените ядки и настърган шоколад.
Масленият домашен пудинг е много вкусен.
Източник: Американска кухня
Забележка: Не се заменя захарта с бяла, защото силно тъмната кафява захар дава на този пудинг вкус на много приятен карамел.
Бадемите ги запекох много леко на тиган.
Коментари