Начин на приготвяне
Накисваме овесените ядки в гореща вода за около 10 мин. След омекването им, излишната вода се изцежда.
За домашния пудинг се използва блендер или пасатор. В зависимост от избора на уред, в необходимия съд се смесват всички съставки - млякото, ядките, нарязаните плодове, мед. Сместа се разбива до хомогенна смес.
Желатинът се залива с малко вода и след поемането ѝ, се разтваря много добре на водна баня.
Разтвореният желатин се добавя в сместа. Разбиваме отново до гладка смес.
Разделяме готовия здравословен пудинг в купички/чашки и оставяме в хладилник да стегне за няколко часа.
Поръсете с малко какао, пресято през сито/цедка.
Здравословен домашен пудинг - полезен десерт за онези, които спазват диета или се стремят да се хранят правилно.