Ванилов пудинг с овесени ядки и хинап

07/10/2016
"Десертът е точно за сезона с плодове от хинап - опитайте, за да не съжалявате!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо716
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се прясното мляко със захарта.

Пудингът се разбърква със 100 мл вода на кашичка и на тънка струя сипваме в горещото мляко. Бърка се, докато се сгъсти, и сваляме от котлона.

Щом се охлади, се разпределя в чашки или купички. Прибавят се овесените ядки в топлия крем и се разбърква.

Хинапът се измива и нарязва на парченца, добавя се в крема.

Оставяме в хладилник да стегне и овесените ядки да омекнат.

Поднасяме гарниран отгоре с парченца от растението хинап.

Консумацията на хинап помага за очистването на организма от холестерола и подмладява клетките в организма!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
освен да опитам с костилка ,то други семена няма ,и каквото стане :)))
0
0
Илияна Димова
да, :) костилка , и аз пък семена взех , че написах
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
На вкус е нещо подобно като фурма както писах ,когато е узрял и е мек и леко кух отвътре ,но аз харесвам да не е презрял ,точно като сливите и найстина е полезен Обещаха ми да ми подарят издънка да си сея в двора :)))
0
0
Илияна Димова
четох че може и семена да се засеят
1
0
Илияна Димова
Точно днес четох в интернет , че е много полезен този плод хинап , а какъв вкус има сладък ли е или кисел
0
0