Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с крем и конфитюр

Бисквитена торта с крем и конфитюр

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Бисквитена торта с крем и конфитюр1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Знаете, че от едно парче торта не се напълнява, затова и ние хапваме само по едно, по едно, по едно"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 900 мл
  • нишесте - 1 пакетче ванилия и карамел
  • бисквити за торта - 400 г с ванилия
  • захар - 140 г
  • конфитюр от смокини - 1 бурканче от 350 г
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме пакетчето нишесте ванилия и карамел в купичка. Добавяме му 100 мл прясно мляко и разбъркваме добре, за да се разтвори.

В тенджера на котлона слагаме 800 мл прясно мляко и 100 мл вода да заври. Прибавяме към прясното мляко с водата и захарта, която предварително сме измерили. Разбъркваме с дървена лъжица. След като заври, на тънка струйка слагаме разтвореното нишесте. Разбъркваме. Дърпаме крема, след като се сгъсти достатъчно, след 5 мин.

Измиваме със студена вода две йени 19 на 15 см. На дъното и в двете слагаме от крема. След това редим бисквити на един ред. Следва ред крем. После ред конфитюр равномерно нанесен навсякъде. Следва ред бисквити и пак крем.

Най-накрая натрошаваме 3 бисквити и ги пръскаме отгоре равномерно. Оставяме тортичките да се стегнат. След като се стегнат, ги режем на квадрати и сервираме в тортени чинии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: