Начин на приготвяне
На водна баня се разтапят маслото с шоколада. Ароматизират се с ванилията. След като се получи гладка и хомогенна смес, се маха от котлона и се оставя да поизстине за 2-3 мин.
Добавят се постепенно и при постоянно разбъркване захарта, яйцата, едно по едно, и брашното. В правоъгълна тава се поставя хартия за печени и сместа се излива в нея.
Отделно можете да приготвите карамелов топинг като разтопите маслото и захарта и накрая добавите кондензираното мляко и ароматите. Топингът се изсипва върху сместа за брауни и се разбърква с клечка за шишче.
По желание може да добавите и няколко лъжици фъстъчено масло на места по блата. Браунито се пече за 15 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна. Накрая се поръсва с пудра захар. Изключителен сладкиш!