Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Яхния кюфтета със зелен фасул

Яхния кюфтета със зелен фасул

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Яхния кюфтета със зелен фасул
Снимка: Сия Рибагина
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Една по-различна яхния кюфтета, която ще се услади на цялото семейство"

Необходими Продукти

  • за каймата
  • кайма - 600 г
  • черен пипер
  • кимион - 1 щипка
  • чубрица - 1 щипка
  • галета - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • за фасула
  • зелен фасул - 1 буркан
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л
  • доматено пюре - 2 с.л
  • моркови - 1 бр.
  • бульон - 500 мл
  • лук - 1 глава кромид
  • зехтин - 3 с.л
  • мащерка - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата в купа, почистете и нарежете лука на дребно и го добавете, подправете с подправките, сложете яйцето и галетата. Разбъркайте и омесете каймата. Оформете кюфтенца с еднакъв размер.

Сложете зехтина в тенджерка, добавете кюфтетата и запържете от всички страни до златисто.

Обелете и нарежете лука и моркова, сложете ги при кюфтетата в тигана и запържете за кратко до омекване.

Сложете червения пипер, разбъркайте, добавете доматеното пюре и подправките. Сипете бульона и разбъркайте.

Пуснете кюфтенцата в сместа, добавете фасула и варете до готовност около 30 мин.

Яхнията кюфтета със зелен фасул са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: