Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Зелен фасул яхния

Зелен фасул яхния

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Зелен фасул яхния1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Любителите на месцето могат да добавят към яхнията и от него, но може да си я хапнете и така!"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • чушки - 3 - 4 пиперки
  • чесън - 2 глави, големи
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 150 - 200 мл
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • домати - 2 - 3 броя, зрели
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте зеления фасул и го нарежете. Нарежете на ситно лука и пиперките а скилидките чесън на половинки. Овкусете със сол, червен пипер и разбъркайте.

Наредете фасула на 2-3 пласта в тенджера или гърне, като между тях разпределете от зеленчуковата смес с подправките. Залейте яхнията с непълна чаша олио, 1 ч.ч. гореща вода и го сложете да ври умерен огън.

Когато фасулът започне да омеква, долейте чаша прясно мляко. Щом ястието остане с малко сос, прибавете 2-3 червени нарязани на дребно домата и наситнените магданоз и копър. Объркайте и оставете яхнията да се довари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Beata Nikol
Beata Nikol
вкусно! :)))
08.06.2021 08:13
Beata Nikol
Beata Nikol
Да, прецених да сложа по-малко мазнина, инак стана супер фокусно и децата си облизаха чинийте! Благодаря! Желая ви светлина и любов ❤️
08.06.2021 08:11
1
Екатеринска
Екатеринска
Измених малко рецептата в смисъл ,че размих брашното ,солта и червения пипер на кашичка със студеното мляко и го досипах накрая за сгъстяване. Не ми се пресече млякото и стана доста добре. Сложих и морков още в началото и чубрица с останалите подправки.
23.10.2019 19:59
3
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Ммммм, чудесно става така с повечко чесънче. И аз заложих на класиката и не добавих мляко, но на този който е писал, че за него комбинация мляко с домати е "бъркоч",бих казала, че изобщо няма идея от готвене, защото дори най -известния на всички ни сос Болонесе се приготв също като накрая към доматите с каймата се прибавя мляко!!
Чудесна рецепта!
17.02.2017 12:07
1
иванова
иванова
Вместо прясно мляко може да се добави кубче топено сирене и става страхотно.
04.01.2013 15:13
Кремена
Кремена
Направих я с млякото и въобще не ми допадна, рецептата е добра без мляко!
04.01.2013 01:20
1
Силвия
Силвия
Направих яхнията точно както е описано в рецептата (без прясното мляко)стана страхотна.
27.06.2012 23:12
Вили
Вили
Олиото не, е ли много 1ч.ч
22.11.2011 16:10
3
Nadya
Nadya
Два пъти сготвих тази яхния. Първия път забравих да сложа мляко и чесън и стана много вкусно. Втория път направих по рецепта, но млякото изглеждаше като пресечено - от доматения ли сок така стана не знам ? Но на вкус първия вариант поради моята грешка ни допадна повече.
21.09.2011 16:54
ganeva
ganeva
Наистина е доста вкусно.
20.09.2011 13:11
1
анонимен
анонимен
Какъв е тоя бъркоч с прясно мляко и домати в допълнение, като може и без него си става страшно вкусно ?
18.09.2011 03:20
1
Ivailo
Ivailo
Стана много вкусно. Благодаря.
06.09.2011 15:42
dolara
dolara
Това е супер.
04.09.2011 11:47
ИВАНА
ИВАНА
Стана страхотно ядене.
29.06.2011 15:46
Цвети
Цвети
Стана много вкусно. Благодаря.
23.06.2011 23:22