Начин на приготвяне
Омесете каймата с подправки, които харесвате, чубрица, черен пипер и сол. Ако желаете добавете лук и червен пипер.
Кренвиршите разрежете, като краищата използвате за глава, а другата част разрежете на две по дължина и нарежете на около 6 см, за да направите краката на костенурката.
Цепнете с нож облата част, която е за глава и така като се пече ще се разтвори и ще се получи уста, а на другите парчета, които са крака, разрежете на 3 места за пръсти. Сварете яйцата и разрежете на 2 половини.
Киселите краставички нарежете на ситно. Вземете едната половина на яйцето сложете малко парченца от краставичките и обвийте с каймата, оформете като облата част на костенурката, отпред мушнете парчето кренвирш за глава и отстрани крачетата.
Готовите костенурки печете във фурна до стягане на каймата, след което извадете и сложете парче кашкавал. Върнете в печката само за разтопяване на кашкавала.
Коментари