Пурички с кайма

A.KundevaA.Kundeva
Чирак
4952560
Пурички с кайма
Снимка: A.Kundeva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вкусни пурички с кайма, които да си похапнете като топло предястие"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет триъгълни (500 г)
  • кайма - 250 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червени
  • моркови - 1 бр.
  • лютеница - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем корите на 2 по дължина и навиваме със сламка. Краищата намокряме, за да залепнат.

Пържим пуричките на тиган с масло.

Отделно запържваме за кратко каймата с настъргания лук, морков и ситно нарязаната чушка, после слагаме лютеницата и подправките. Готвим докато се изпари сосът.

Пдреждаме пуричките в чиния и поливаме с каймата.

По желание може отгоре да добавим кисело мляко с една скилидка чесън.

Пуричкитес кайма са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: