Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Най-сочните свински шишчета

Най-сочните свински шишчета

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Най-сочните свински шишчета
Снимка: Биляна Владова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
7
"Такива сочни шишчета ще хапнем с голям апетит и още по-голям мерак, остава само да ги приготвим"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 кг
  • за маринатата
  • лук - 3 глави
  • пипер - по 2 червени и 2 зелени чушки
  • лимони - 2 бр.
  • бяло вино - около 0.5 л
  • черен пипер
  • пикантина - за скара
  • соев сос
  • мед - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички подправки се почистват хубаво. Месото се нарязва на средно големи кубчета и се слага в дълбок съд. Полива се с виното. Лимоните се нарязват на 4- 5 парчета и се добавят към месото.

Лукът и пиперът се нарязват на средни към едри парчета и също се слагат в съда. Всичките поправки се изсипват.

Количеството им е според предпочитанията. Всичко се разбърква хубаво и се завива с фолио. Престоява в хладилник 24 часа. Дървените шишчета се слагат върху загрята скара за около 1 мин и след това се нижат.

Редят се месо, лук и чушка според това, което хванете първо.

Шишчетата се пекат на силно загрята скара и се сервират с чаша хубаво червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: