Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Свински шишчета по провадийски

Свински шишчета по провадийски

ПламенПламен
Новак
35249
Свински шишчета по провадийски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Загрявайте скарата, защото вече сме нанизали шичетата!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1/2 кг
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • лук - 1 - 2 глави
  • печурки - 100 г
  • За маринатата
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • бахар - 1 - 2 ч.л.
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 или подправка за барбекю
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе маринатата като смесите всички съставки.

Нарежете месото на късове за шишчета и ги поставете в маринатата.

Оставете поне за 1-2 часа в хладилник.

Почистете и нарежете на едро всички зеленчуци.

Подгответе шишчетата, като на всеки шиш редувате месо с чушка или лук, или гъба.

Изпечете на жар, барбекю или скара равномерно от всички страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
57
42
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нели Атанасова
Нели Атанасова
Пробвах рецептата,но заместих свинското с пилешко,а червеното вино,замених с бяло,резулт-празни чинии.
12.12.2016 09:17
2