Kорнишони без варене

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
13/01/2020
"Само корнишоните без варене запазват максимално своята хрупкавост!"
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо61 716
  • Преглеждания за месеца2889
  • Преглеждания за седмицата884
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • корнишони
  • копър - по 2 стръка на буркан
  • лук - по 1 малка глава на буркан
  • оцет - 4 с.л. на буркан
  • аспирин - 1 счукан на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете корнишоните.

На дъното на предварително подготвени буркани с винтови капачки сложете листата лук, стръкчета копър, счукан аспирин и хубаво натъпчете краставичките.

Залейте напълнените буркани със студена вода, затворете с капачки, раздрусайте ги добре и обърнете надолу.

Оставете бурканите с корнишони без варене на светло място.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 11
4 10
3 6
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Стоян Кънчев
Стоян Кънчев
12.09.2020 08:57
Най-вкусните и полезни кисели краставички се правят само със сол , другите са компот със зар и оцет-оцета е най-вреден за чувствителен стомах!!!!
0
0
Марин
Марин
20.01.2014 02:35
Стандартен буркан 900гр. тип "омния"
0
3
Марин
Марин
20.01.2014 02:34
Всеки добавя по нещо,но истинската рецепта за вкусни хрупкави краставички е следната:За 1 стандартен буркан-1 супена лъжица сол ,не с връх;1 равна супена лъжица захар;Оцет до горната част на гравираното дъно; След това съцветие или част/ако е голямо/ от копър,напречно резенче лук,зърно бахар,няколко зърна ч.пипер,парченце дафинов лист и щипка семена от синап. След това плътно се подреждат краставичките. Задължително да е отреже от опашната част 2-3 мм.,за да не се сбръчкват ако се стерилизират. Следващото е по желание. Ако се стерилизират бурканите се доливат с вода ,затварят се и се кипват при бързо завиране за около 3 минути. Ако не се стерилизират,преди доливане с вода,се счукват и поставят по два аспирина на буркан,затварят се и неколкоратно през няколко дни се обръщат.Рецептата е изпитана и в двата варианта.Има възможност и за вариации. По желание може да се добавя склидка чесън,или люта чушка/с отрязано връхче или надупчена с вилица/. Много приятен вкус се получава,ако при не стерилизираните се добавят няколко вишневи листа или малко парченце корен от хрян.
10
0