Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Какаов кекс с ябълки

Какаов кекс с ябълки

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Какаов кекс с ябълки
Снимка: Наталия Петрова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Ако кафето ви можеше да избира, щеше да предпочете да бъде изпито специално с този какаов кекс с ябълки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ябълки - 2 бр.( златни - средно големи)
  • какао - 1 с.л. с връх
  • олио - 4 с.л.
  • стафиди - 2 с.л.
  • кашу - 2 с.л. индийско, натрошено ( печено)
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч
  • лимони - кората от 1/2 лимон
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбиваме с миксер последователно яйцата, захарта, олиото, какаото, брашното и содата, след което махаме миксера.

Към получената смес прибавяме почистените и настъргани ябълки, стафидите, кашуто и лимоновата кора, разбъркваме хубаво с шпатула и готовите кексова смес разстиламе равномерно в тавичка (намазана с олио и поръсена с брашно).

Печем на 150-180 градуса за около 30- 35 мин.

Не настъргвайте ябълките предварително, за да не почернеят, може само да ги обелете предварително.

По желание, след като изстине кексът, може да поръсите с пудра захар. Формичката е с диаметър 22 см.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: