Начин на приготвяне
Опитайте този невероятен веган какаов кекс, който ще ви върне в детството! Със своята нежна и мека тесктура, той е идеален за всеки веган, който търси вкусен десерт без млечни продукти в съставките му.
Пригответе се да бъдете изумени от тази лесна за приготвяне, но изключително вкусна веган алтернатива на традиционния какаов кекс.
В средно голяма купа изсипваме газираната вода и в нея разтваряме какаото. Прибавяме кафявата захар и олиото и разбъркваме с телена бъркалка.
След което прибавяме бакпулвера, брашното и отново разбъркваме до получаване на хомогенна смес.
Изсипваме получената смес в кръгла тава за кекс, като на дъното ѝ поръсваме брашно, за да не се залепва кексът.
Изпичаме при 200 °C на фурна, като непрекъснато проверяваме с клечка дали какаовият кекс е добре изпечен. Ако извадите клечката сухя, значи е готов.
Сервираме веган какаов кекс, докато е още топъл, гарниран отгоре с домашно сладко от ягоди.
Приятен десерт за посрещане на гости. Да ви е сладко!
Вижте още как да проверите дали е изпечен кексът, както и пробвайте някой от тези сладкиши с рожков.