Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свински хапки с лук и чушки на тиган

Свински хапки с лук и чушки на тиган

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Свински хапки с лук и чушки на тиган
Снимка: Мария Симова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Винаги имаме място в стомаха си за още една порция свински хапки с лук"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.5 кг
  • лук - 5 глави
  • чушки - 2 зелени и 2 червени
  • чесън - 6 скилидки
  • олио - 1 к.ч.
  • соев сос - 4 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • кимион
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки. Нагряваме мазнината, пускаме хапките в нея и запържваме добре.

Затваряме с капака и го оставяме да се задуши, докато се изпари сосът му, като периодично разбъркваме.

Добавяме подправките и разбъркваме, следват соевият сос и виното. Затваряме капака отново и задушаваме (като периодично разбъркваме), докато се изпарят.

Прибавяме нарязаните на филийки лук, чесън и чушки, разбъркваме добре, за да се смесят и отново, затваряме капака, за да се задушат и омекнат.

Оставяме пърженото свинско на слаб огън за около 5-6 минути.

Свинските хапки с лук и чушки на тиган са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: