Начин на приготвяне
Почистете телешкото месо от ципи и го нарежете на хапки.
Мариновайте за 4-5 часа в половината зехтин, подправките, захарта, соевия сос, сушените зеленчуци и брендито.
Ако посочените подправки не ви допадат, може да замените с други по ваш вкус.
Загрейте тиган на силен огън и сипете останалия зехтин. Запържете до златист загар месото, заедно с маринатата, и след това намалете огъня.
Сипете около 200 мл топла вода и половината накълцан пресен лук и задушете до пълно омекване на телешкото за около 20 минути при умерен огън (зависи от качеството и характеристиките на използваното от вас телешко).
Течността би трябвало да се е сгъстила и почти редуцирала, затова ако искате да сервирате със сос, може да добавите още малко вода, за да разредите.
Също така, ако не ви е достатъчна солеността от соевия сос, посолете допълнително.
Поднесете телешките хапки на тиган с останалия накълцан зелен лук и хапвайте топли.
Добър апетит!