Телешки хапки на тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k16k18k12
Телешки хапки на тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
10/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Ароматът на телешките хапки на тиган е като невидима ръка, когато ни води право към кухнята"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 300 г от бут
  • пресен лук - 6 - 7 стръка с листата
  • пиперково пюре - 2 с.л. концентрирано
  • соев сос - 3 с.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • зехтин - 8 с.л.
  • бренди - 3 капачки
  • черен пипер - на вкус
  • сушени зеленчуци - 1 с.л. (микс от лук, целина, чесън, морков)
  • риган - 2 щипки
  • кимион - 1 щипка на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете телешкото месо от ципи и го нарежете на хапки.

Мариновайте за 4-5 часа в половината зехтин, подправките, захарта, соевия сос, сушените зеленчуци и брендито.

Ако посочените подправки не ви допадат, може да замените с други по ваш вкус.

Загрейте тиган на силен огън и сипете останалия зехтин. Запържете до златист загар месото, заедно с маринатата, и след това намалете огъня.

Сипете около 200 мл топла вода и половината накълцан пресен лук и задушете до пълно омекване на телешкото за около 20 минути при умерен огън (зависи от качеството и характеристиките на използваното от вас телешко).

Течността би трябвало да се е сгъстила и почти редуцирала, затова ако искате да сервирате със сос, може да добавите още малко вода, за да разредите.

Също така, ако не ви е достатъчна солеността от соевия сос, посолете допълнително.

Поднесете телешките хапки на тиган с останалия накълцан зелен лук и хапвайте топли.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: