Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Пържени свински хапки с лук

Пържени свински хапки с лук

Пържени свински хапки с лук
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Ще ни пазите ли пържените хапки с лук, докато изтичаме за втора кана вино"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г от бут
  • лук - 3 глави
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • чесън - 3 - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука, както и свинското месо.

Месото посипваме с подправките и разбъркваме добре, като оставяме на страна за около 30 минути.

В съд поставяме олиото, изчакваме да се загрее добре и прибавяме месото.

Разбъркваме периодично и затваряме с капака, но преди това сме изсипали и виното.

Оставяме така да се задуши за около 15-20 минути.

Прибавяме нарязания лук и пресования чесън и отново покриваме с капака.

Оставяме свинския кебап още няколко минути на бавен огън.

Поднасяме докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: