Начин на приготвяне
Смелете месото на едро.
Запържете лука и чесъна в малко мазнина. Добавете каймата и разбъркайте. След като смени цвета си, добавете гъбите и накрая - доматите. Прибавете подправките и свалете от котлона.
Нарежете патладжана на кръгчета и ги посолете. След 30 минути ги измийте, отцедете и подсушете. Изпържете ги за кратко в сгорещена мазнина.
В същото олио изпържете и картофите, нарязани на колелца.
В подходяща тава подредете един ред патладжани. Изсипете 1/3 от каймата и покрийте с ред картофи. Следва пак ред кайма, патладжан, кайма и завършете с картофи. В тиган разтопете маслото. Добавете брашното и налейте млякото.
Бъркайте, докато се сгъсти. Разбийте яйцата и към тях добавете горещия сос. Разбъркайте добре, прибавете сол и черен пипер.
Залейте мусаката и печете на 200 градуса за около 15-20 минути.
Мусаката с мляно месо и патладжани е готова.