Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Мусака»Мусака с мляно месо и патладжани

Мусака с мляно месо и патладжани

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Мусака с мляно месо и патладжани
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"В сезона на патладжаните не пропускаме да се поглезим с вкусна мусака с патладжани"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 - 700 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидка
  • домати - 4 бр., от консерва
  • гъби - 3 - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 щипка
  • чубрица
  • патладжан - 1 бр., голям
  • картофи - 500 - 600 г
  • за заливка
  • масло - 60 г
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 400 мл
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете месото на едро.

Запържете лука и чесъна в малко мазнина. Добавете каймата и разбъркайте. След като смени цвета си, добавете гъбите и накрая - доматите. Прибавете подправките и свалете от котлона.

Нарежете патладжана на кръгчета и ги посолете. След 30 минути ги измийте, отцедете и подсушете. Изпържете ги за кратко в сгорещена мазнина.

В същото олио изпържете и картофите, нарязани на колелца.

В подходяща тава подредете един ред патладжани. Изсипете 1/3 от каймата и покрийте с ред картофи. Следва пак ред кайма, патладжан, кайма и завършете с картофи. В тиган разтопете маслото. Добавете брашното и налейте млякото.

Бъркайте, докато се сгъсти. Разбийте яйцата и към тях добавете горещия сос. Разбъркайте добре, прибавете сол и черен пипер.

Залейте мусаката и печете на 200 градуса за около 15-20 минути.

Мусаката с мляно месо и патладжани е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: