Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста със свинско месо и зелен лук

Паста със свинско месо и зелен лук

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Паста със свинско месо и зелен лук
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
11/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ще ни прощават картофите, но свинското месо и зеленчуците вече си имат нов най-добър приятел"

Необходими Продукти

  • паста - 300 г CONCHIGLIE
  • свинско месо - 300 г
  • зелен лук - 5 - 6 перца
  • готварска сметана - 50 мл
  • горчица - 1 с.л.
  • топено сирене - 1 бр. триъгълниче
  • кашкавал - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява, както е описано на опаковката. Аз съм използвала малките мидички CONCHIGLIE, които са по-стегнати и се нуждаят от около 10 минути варене.

Когато е готова, измивате под течаща студена вода и отцеждате.

Свинското месо се реже на малки късчета и се запържва за 5-6 минути в олиото.

Когато и то е готово, го прехвърляте заедно с пастата в йенска тава.

Поливате с готварската сметана и добавяте нарязаните перца зелен лук, горчицата и топеното сирене. Слагате сол и черен пипер и стрит на паста чесън по около 1/2 к.л. или колкото смятате, че ще ви хареса.

Накрая рендосвате отгоре кашкавала и слагате йената във фурната. Пече се на 220 градуса около 10 минути или докато кашкавалът се зачерви и запече като коричка отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: