Начин на приготвяне
Изчистете и измийте фасула. Срежете го на две и го сложете в тенджера под налягане. Добавете нарязаните моркови и налейте 3 л вода. Затворете тенджерата и я сложете на силен огън. След завиране намалете на най-слабо котлона и оставете да се вари 15 минути.
В друга тенджера загрейте малко олио. Нарежете месото на хапки и го сложете да се пържи, като го разбърквате периодично. Когато месото е почти готово, добавете нарязания лук.
Пържете до готовност на лука. Добавете брашното, червения пипер и разбъркайте. Започнете постепенно да добавяте зеления фасул с бульона при месото, като не спирате да разбърквате. Когато сте прехвърлили всичко в една тенджера, сложете нарязаните чесън и копър. Добавете доматеното пюре, посолете и разбъркайте.
Оставете свинското с фасул да къкри още 10 минути.
Ако обичаш зелен фасул, опитай и другите ни предложения за зелен фасул с месо, чорба от зелен фасул или вкусна зелен фасул яхния.
Коментари