Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Пържено свинско месо с много лук

Пържено свинско месо с много лук

Пържено свинско месо с много лук
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ретрото отново е на мода, в кулинарията също"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 3 глави кромид
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • сол
  • за гарнитурата
  • картофи - 700 г
  • лук - 3 стръка пресен
  • оцет
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме месото на малки кубчета.

Слагаме в тиган и запържваме от всички страни. Добавяме една кафена чаша вода. Когато поизври малко водата, добавяме и нарязания на полумесеци лук.

Така се запържва, докато остане на мазнина. Поръсваме със черен пипер, чубрица и щипка червен пипер.

Готовото пържено свинско разпределяме в чинии и гарнираме със салата, приготвена от варени картофи, пресен лук и резен лимон.

Пърженото свинско месо с много лук е чудесно зимно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Баш Майстора
Баш Майстора
Е затова ястия задължително червено вино
11.03.2022 19:35
3
Христо Славейков
Христо Славейков
Превъзходно мезе!
03.11.2021 20:13
2
2
1
Покажи всички подкоментари
Венцеслав Вълканов
Венцеслав Вълканов
Много вкусно и хранително ястие
30.10.2021 19:40
2