Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Мерлуза с картофи и чери домати

Мерлуза с картофи и чери домати

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Мерлуза с картофи и чери домати
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Невероятно вкусна комбинация, която ще ви накара да забравите за диетите"

Необходими Продукти

  • мерлуза - 350 г
  • картофи - 4 бр.
  • чери домати - 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 2 с.л.
  • зехтин - 30 мл
  • лайм - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек - 3 бр. листа
  • риган - 1 к.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и я нарежете на шайби. Поръсете с черен пипер и оваляйте парчетата в брашно и малко сол.

Почистете картофите и нарежете на полумесеци. Чери доматите измийте и на всяко направете лек разрез с ножа, за да не се пръснат по време на печене.

Намажете дъното на тава с малко зехтин. Сложете картофите и доматите, между тях сложете скилидките чесън, подправете с босилек, черен пипер и сол и покрийте с фолио.

Поставете тавата във загрята фурна на 180 градуса и запечете за 20 мин, махнете фолиото и допечете още 10 мин.

Изпържете рибните шайби в загрято олио. Отцедете върху домакинска хартия.

Поднесете рибата с картофите, доматчетата и кръгчета лайм.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: