Сочни Пълнени кюфтенца

11/10/2016
"Вече не е достатъчно само да изпържите кюфтета. Те трябва да са сочни, апетитни и с вкусна плънка "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 529
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме каймата със солта и черния пипер, прибавяме към нея и едно яйце и галетата.

Другите 3 яйца се варят и след това настъргват. Настъргва се и киселата краставичка, а лукът се нарязва и бланшира в олио (в загрято олио се запържва лука до побеляване).

Смесваме лука, киселата краставичка и настърганите яйца, за да получим плънката за кюфтенцата. Оформяме кюфте и го сплескваме, слагаме по средата една лъжица плънка и я обвиваме с каймата.

Печем на 180 градуса, като преди да ги извадим, ги поръсваме с кашкавал и ги оставяме още 5 мин.

Аз ги сервирам със салата зеле или картофена салата.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Зорница Христова Михова
Много апетитно изгледат.
Изпробвах ги и много се харесаха
2
0