Начин на приготвяне
Отстраняват се кожата и кокалите на бутчетата. Месото се нарязва на малки хапки и се слага в купа.
В отделен съд се сипват млякото, зехтинът и соевият сос. Прибавя се сол на вкус, щипка черен пипер и се разбърква.
С получената марината се залива месото. Обърква се хубаво, покрива се с фолио и се оставя в хладилника за една нощ.
Хапките се нанизват на шишчета и се пекат на загрята скара от двете страни до готовност.
Преди да се махнат от скарата се изстисква пресен лимонов сок върху тях. Марулята се накъсва и заедно с доматките се овкусява по вкус.
Забодените шишчета върху пънчета от прясна краставица изглеждат не само вкусни, но и красиви!
Крехките пилешки шишчета са готови.