Крехки пилешки шишчета

Крехки пилешки шишчета
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Крехки пилешки шишчета, които изискват не само добре изстудена бира, но и приятна компания"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • зехтин - 5 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • лимони - сок
  • сол
  • черен пипер
  • за гарнитурата
  • маруля - 1бр.
  • краставици - 1 бр.
  • чери домати - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстраняват се кожата и кокалите на бутчетата. Месото се нарязва на малки хапки и се слага в купа.

В отделен съд се сипват млякото, зехтинът и соевият сос. Прибавя се сол на вкус, щипка черен пипер и се разбърква.

С получената марината се залива месото. Обърква се хубаво, покрива се с фолио и се оставя в хладилника за една нощ.

Хапките се нанизват на шишчета и се пекат на загрята скара от двете страни до готовност.

Преди да се махнат от скарата се изстисква пресен лимонов сок върху тях. Марулята се накъсва и заедно с доматките се овкусява по вкус.

Забодените шишчета върху пънчета от прясна краставица изглеждат не само вкусни, но и красиви!

Крехките пилешки шишчета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: