Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шишчета»Свежи пилешки шишчета с тиквички

Свежи пилешки шишчета с тиквички

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Свежи пилешки шишчета с тиквички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12 бр.

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 800 г
  • тиквички - 2 бр.
  • за маринатата
  • лимони - изцеден лимонов сок от 2 бр.
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • риган - пресен или сушен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на късчета с еднакви размери. Поръсете ги със сол, черен пипер и сух риган.

Разбъркайте течните съставки за маринатата, като по желание може да добавите и лъжица горчица. Разпределете маринатата върху месото, като масажирате с ръце.

Тиквичките нарежете по дължина с помощта на остра белачка - трябва да се получат тънки и продълговати резени.

Редувайте на шишчетата късче пилешко и навита на рулце тиквичка. Загрейте скарата и изпечете шишчетата, като ги обръщате равномерно от всички страни. Може да ги мажете с марината по време на печенето.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: