Начин на приготвяне
Разрежете маслото на кубчета и го омесете със захарта. Добавете брашното и размачквайте до получаване на трохи. Сложете яйцето и омесете хубаво тестото. Оформете топка, увийте я с фолио и приберете в хладилника за половин час. През това време направете крема.
Измийте и нарежете на много ситно листата от мента. В малка тенджерка сложете захарта, сока от лайм, яйцата и нарязаната мента. На слаб огън бъркайте до сгъстяване на сместа. Махнете от огъня и добавете маслото.
Разбъркайте, да се разтопи, покрийте кремчето с фолио и оставете да се охлади. Извадете тестото и разточете на лист с дебелина 1 см. Изрежете кръгове от тестото, големи колкото дъното на формите. Аз нямам форми за тарталети и използвах силиконови за мъфини.
Всеки кръг поставете на дъното.С пръсти притиснете и леко издърпайте малък борд.С вилица надупчете дъното на всяка тарталета. Върху всяко тесто сложете кръг хартия и върху нея няколко зърна зрял боб.Печете в загрята фурна на 180 градуса за двадесет минути. Извадете тарталетите и оставете да се охладят.
През това време пригответе глазурата.
На всяка опаковка желатин има указания. Пригответе желатина по дадените указания. В малка тенджерка сложете захарта, водата и кората от лайм. Загрейте на слаб огън до разтваряне на захарта. Махнете от огънят и добавете желатинът. Оцветете с няколко капки сладкарска боя и разбъркайте.
Сложете от кремчето във всяка тарталета, като не ги пълните догоре. Завършете вашите тарталети с една или две ч.л.от глазурата.След като желатинът стегне, са готови за консумация.
Коментари