Тарталети Мохито

Тарталети Мохито3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
24
"Ароматни тарталети с нежен крем, които да поднесем само на най-скъпите си приятели"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 250 г
  • масло - 125 г твърдо
  • яйца - 1 бр.
  • пудра захар - 60 г
  • за крема
  • лайм - 120 мл. сок
  • пудра захар - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • мента - 10 бр. листа
  • лайм - 1/2ч.л. настъргана на ситно кора
  • за глазурата
  • желатин - 5г
  • вода - 70 мл
  • пудра захар - 60 г
  • лайм - 1/2ч.л. настъргана на ситно кора
  • сладкарска боя - зелена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете маслото на кубчета и го омесете със захарта. Добавете брашното и размачквайте до получаване на трохи. Сложете яйцето и омесете хубаво тестото. Оформете топка, увийте я с фолио и приберете в хладилника за половин час. През това време направете крема.

Измийте и нарежете на много ситно листата от мента. В малка тенджерка сложете захарта, сока от лайм, яйцата и нарязаната мента. На слаб огън бъркайте до сгъстяване на сместа. Махнете от огъня и добавете маслото.

Разбъркайте, да се разтопи, покрийте кремчето с фолио и оставете да се охлади. Извадете тестото и разточете на лист с дебелина 1 см. Изрежете кръгове от тестото, големи колкото дъното на формите. Аз нямам форми за тарталети и използвах силиконови за мъфини.

Всеки кръг поставете на дъното.С пръсти притиснете и леко издърпайте малък борд.С вилица надупчете дъното на всяка тарталета. Върху всяко тесто сложете кръг хартия и върху нея няколко зърна зрял боб.Печете в загрята фурна на 180 градуса за двадесет минути. Извадете тарталетите и оставете да се охладят.

През това време пригответе глазурата.

На всяка опаковка желатин има указания. Пригответе желатина по дадените указания. В малка тенджерка сложете захарта, водата и кората от лайм. Загрейте на слаб огън до разтваряне на захарта. Махнете от огънят и добавете желатинът. Оцветете с няколко капки сладкарска боя и разбъркайте.

Сложете от кремчето във всяка тарталета, като не ги пълните догоре. Завършете вашите тарталети с една или две ч.л.от глазурата.След като желатинът стегне, са готови за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Много ти благодаря:)Хубав уикенд:)
17.06.2017 09:19
marcheva14
marcheva14
Ели, разкошни са, разкошни!! Няма какво друго да добавя. Утре ще гласувам окончателно, че нямам право повече от 6 рецепти. Браво!! Много си добра, много, перфектна!! Поздрав Марчето
16.06.2017 23:56