Начин на приготвяне
В дълбока купа се смесете брашната, маята, зехтина, солта и меда. Сипете водата и омесете меко и еластично тесто, което не лепне. Месете около 5 минути, ако се налага добавете още мъничко брашно. Намажете тестото с малко зехтин, покрийте го с кърпа и го оставете втаса докато удвои обема си.
Втасалото тесто разделете на 8 еднакви топки. Върху набрашнен плот разточете всяка топка до дебелина около 0, 5см, но не и по-малко, защото иначе няма да бухнат във фурната. Поставете разточените питки в тава покрита с хартия за печене (аз ги събрах в 2 тави) и ги покрийте с кърпа да втасат около 20 минути.
Междувременно пуснете фурната да загрява на 230°С. Щом втасат, ги сложете във фурната и печете около 7-8 минути или докато бухнат хубаво и придобият лек загар.
Оставете ги върху решетка да изстинат, след това ги завийте в кърпа и ги приберете в кутията за хляб.