Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми със свинско месо в крок пот

Сарми със свинско месо в крок пот

Сарми със свинско месо в крок пот
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
12/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
360 мин.
Общо
380 мин.
Порции
4
"Уникално вкусни сарми, които си заслужават чакането"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 12 листа
  • свинско месо - 500 г шарено
  • ориз - 100 г
  • лук - 2 глави кромид
  • гъби - 4 бр. печурки
  • чер пипер
  • сол
  • чубрица
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на много дребни кубчета, запържете го, докато смени цвета си. Добавете ситно нарязания кромид, след това гъбите, нарязани на дребно и накрая ориза. Бъркайте непрекъснато, докато оризът смени цвета си.

Добавете подправките и налейте 200 мл вода. Оставете на котлона, докато оризът поеме цялата течност. Оставете плънката леко да се охлади и завийте сармите. Подредете ги в уреда за бавно готвене или в обикновена тенджера, сложете чиния отгоре, сложете капака и варете до готовност.

В уреда стават за около 5-6 часа, в обикновена тенджера за около 1 и 30 мин. на слаб огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: