Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Задушено Свинско»Свинско с кисело зеле и ориз в Крок Пот

Свинско с кисело зеле и ориз в Крок Пот

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Свинско с кисело зеле и ориз в Крок Пот
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
16/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Където модерните технологии в готвенето срещат традиционните ни селски гозби"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • кисела зелка - 1 бр. средна
  • червен пипер - 2 с.л.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • мас - 3 с.л.
  • черен пипер - млян за поръсване по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме си месото на едри парчета.

В тиган си поставяме маста и след като се загрее, запичаме месото.

Изваждаме го и в същия тиган запържваме нарязаното зеле, след което прибавяме и ориза.

Към киселото зеле с ориз тях добавяме и червения пипер.

Пържим за около 10 минути, след това прехвърляте в Крок Пот.

Към него добавяме и месото, като натискаме порциите, така че да се покрият от самото зеле.

Прибавяме 2 ч.ч. смес от вода и зелева чорба.

Включваме уреда на 1-ва степен за 7 часа или на 2-ра за 3 часа.

Поднасяме свинско с кисело зеле и ориз в Крок Пот, като отгоре поръсваме със смлян черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: